Gezonde natuurlijke voedingszuren
Healthy Natural Food Acids

Zuren zorgen voor een uitgesproken smaak
Natural Food Acids zijn de enige eetbare zuren in de enorme lijst van zure levensmiddelenadditieven. (E-nummers)
Het zijn voedselbestanddelen die verantwoordelijk zijn voor de pittige smaak van bepaalde vruchten.
Dit zijn oa citroenzuur, appelzuur en wijnsteenzuur.
Gezonde voedingszuren worden gevonden in de natuurlijke vruchten die een scherpe smaak hebben, zoals veenbessen, druiven, rode bessen, blauwe bosbessen, pruimen, kersen, sinaasappels, guave, grapefruits, ananas, appels, perziken en andere zaad bevattende vruchten.
Wijnsteenzuur komt voor in druiven, ananas, bananen, pompelmoezen en de vruchten van de tamarinde.
Zonder de aanwezigheid van deze zuren zouden deze vruchten smaakarm of zelfs smakeloos zijn.
Ondanks hun zure smaak zijn de meeste van deze vruchten in het lichaam basevormend.
Dat zou je niet verwachten van bvb een citroen.
Een schijfje citroen in je alkaline water vergroot het effect ervan.
Ook heel wat vitamines verschijnen in zure vorm
Lijst van belangrijke vitamines
vitamine A of retinol
provitamine A of bètacaroteen
vitamine B1 of thiamine
vitamine B2 of riboflavine
vitamine B3, niacine, nicotinamide of nicotinezuur
vitamine B4 of choline
vitamine B5 of pantotheenzuur
vitamine B6 of pyridoxine
vitamine B8 of biotine
vitamine B11 of foliumzuur
vitamine B12 of cobalamine
inositol (wordt ook tot de B-vitaminen gerekend)
PABA of para-aminobenzoëzuur
vitamine C of ascorbinezuur
vitamine D of calciferol
vitamine E of tocoferol
vitamine F of linolzuur
vitamine K of fyllochinon